Tijafo: Ne mogu da vjerujem da sam pobijedio Nadala

Frensis Tijafo (24) je u četiri seta igre i trijumfu nad Rafaelom Nadalom u osmini finala US opena (6:4, 4:6, 6:4, 6:3) pokazao da je jedan od najboljih mladih igrača modernog tenisa.

Iako su kladionice odredile još prije početka meča Nadala kao favorita, Tijafo se potrudio i uspio je da te predikcije poremeti.

U posljednjem setu je nadoknadio brejk zaostatka, od početka žestoko napadao sa osnovne linije i briljirao sa čak 49 vinera, uz svega 28 neiznuđenih grešaka.

Srećan sam, ne mogu da vjerujem da sam pobijedio Nadala. Rafa je jedan od najvećih igrača svih vremena, a ja sam u ovom meču igrao nevjerovatan tenis. Stvarno ne znam što se desilo. Čim sam izašao na teren već sam znao kako treba raditi neke važne stvari. U nekoliko posljednjih godina imao sam sjajnu šansu da napredujem. Radim to na svoj način u igri koju volim – rekao je Tijafo.

Naredni protivnik biće mu Rus Rubljov. Trenutno Tijafo je 26. teniser na planetarnoj ATP listi, a u karijeri ima jednu ATP titulu. Ove godine igrao je u osmini finala Vimbldona, a sada cilja prvo gren slem polufinale karijere.