Pioli: Leao dobija novi ugovor u Milanu

Rafael Leao (23), mlada zvijezda Milana, na stolu će uskoro imati ponudu novog ugovora za produžetak saradnje u ,,roso-nerima“.

Šampion Serije A je svjestan da je portugalski krilni napadač bio jedan od ključnih, ako ne i ključni igrač na putu osvajanja titule ove godine. Leao igra sve bolje, postigao je spektakularna dva gola u pobjedi 3:2 nad Interom u velikom gradskom derbiju prethodnog vikenda.

U ovom meču kvota na pobjedu Milana je bila najviša do sada od početka sezone.

O novom ugovoru javno je govorio trener Milana Stefano Pioli. Po aktuelnom, Leao može da napusti klub narednog ljeta za obeštećenje od oko 150 miliona eura. U slučaju potpisa novog, važila bi i nova, izvjesno značajno veća klauzula.

U klubu želimo da Leao uskoro potpiše novi ugovor. Uprava će se pobrinuti za to, a Leao radi tako da bude na svom najboljem nivou i sve bolji. Bilo kakav problem on ne stvara, jednostavno radi na taj način da pokazuje da je top profesionalac – poručio je Pioli.

Prošle sezone bivši talenat lisabonskog Sportinga za Milan je postigao 14 golova na 42 nastupa u svim takmičenjima. U novoj je strijelac već tri gola na pet mečeva Serije A. Za reprezentaciju Portugala sakupio je devet nastupa i još se nije upisao u strijelce.