Savovic nije vise trener Sutjeske

Milija Savović nije više trener fudbalera Sutjeske, potvrdio je nikšićki klub.

Na sastanku sa šefom stručnog štaba dogovoren je modalitet, dok je na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog klubaSutjeska-Nikšić” odlučeno da se sporazumno raskine saradnja sa prvim strategom “plavihMilijom Savovićem.

Savović je u naš klub stigao na početku prethodne sezone iz Jezera sa kojim je prvo izborio plasman u 1. CFL, a nakon toga uspio, mimo svih očekivanja sportske javnosti, da bez većih problema izbori opstanak u istoj.

Po dolasku na stadion kraj Bistrice, za kratko vrijeme sastavio je i pripremio ekipu koja je u evropskim mečevima prvo izbacila gruzijsku Gagru, a nakon toga se odlično predstavila u dvomeču sa Makabijem iz Tel Aviva, gdje smo do poslednjeg trenutka bili u igri za prolaz u naredno kolo.

Treba napomenuti da je kvota na pobjedu Sutjeske protiv Makabija bila jako visoka.

Plavi su pod kormilom Milije Savovića u prethodnoj sezoni Telekom 1. CFL igrali fenomenalno i sa 75 osvojenih bodova dominantno osvojili titulu šampiona – naveli su iz FK Sutjeska.

Navodi se da su pred početak nove sezone “uslijedile promjene u igračkom kadru, klub je imao velike ambicije u UEFA takmičenjima, ali smo na kraju u Ligi šampiona i Ligi konferencija odigrali četiri meča bez postignutog pogotka (dvomeči sa Ludogoretsom i Klaksvikom)“.

Ekipa nije imala najbolji početak ni u crnogorskom šampionatu gdje smo u prva tri kola osvojilli četiri boda, pa je na sjednici UO FK “Sutjeska – Nikšić”, imajući u vidu sve gore navedeno, donijeta odluka da je sporazumni prekid saradnje sa šefom stručnog štaba najbolja opcija za obje strane – stoji u saopštenju Sutjeske.